Döntse el, mely használati mód az Ön számára a legkényelmesebb.
Kézi olvasó
Az olvasáshoz kézbe kell fogni az eszközt.
Abban az esetben hasznos, amikor könnyebb az olvasót mozgatni a termékhez, mint fordítva. Bizonyos terméktípusoknál előfordul, hogy több vonalkódot is ragasztanak egymás mellé, ebben a környezetben is könnyebb egy kézben tartott olvasóval pozicionálni. A legolcsóbb eszközök is a kézi olvasók között találhatóak, ezért ahol a kedvező ár szempont, ott ez a kategória a jó választás.
Kézi vonalkód olvasók
Állványos olvasó
Nem kell kézbe fogni a szkennert, így mindkét kéz szabad.
Ez tulajdonképpen a kézi olvasók egy változata, hiszen az eszköz kézben tartva is használható, de ha az állványba helyezzük, akkor automatikusan olvassa az elé tartott kódokat. Tipikus felhasználási terület a gyógyszertári receptolvasás, vagy a ruházati boltok pénztáránál az árcédulák beolvasása.

Állványos olvasó
Fix telepítésű asztali olvasó
Fixen elhelyezett eszköz, amelynél több lézersugár segíti a gyors olvasást.
Ezek az ún. omnidirekcionális olvasók egyszerre több irányban is lézersugarat bocsájtanak ki, így bármilyen szögben tartott volnalkódot hatékonyan olvasnak. Előszeretettel használják nagyobb forgalmú vegyesboltokban, kereskedelmi egységekben.

Fix telepítésű asztali olvasó
Fix telepítésű pultszkenner
Beépített eszköz, nagy olvasási terhelhetőséggel.
Jellemzően az áruházak, nagyobb élelmiszerboltok olvasója. Itt is több lézersugár segíti a hatékony olvasást. A pultba építettség miatt nagyon gyors munkát tesz lehetővé.
Pultszkenner

Vissza Főoldal