Hogyan állíthatom át a Sam4s NR-300 pénztárgép óráját?

A pénztárgépek nyugtáin kötelező feltüntetni a pontos időt, ezért a készülékek óráját egy évben kétszer – a nyári és a téli időszámítás kezdetekor – mindenképpen át kell állítani.
Amikor a pénztárgép 10 napnál hosszabb ideig nem volt bekapcsolva és az AEE belső akkumulátora lemerült és a feltöltés után nincs elérhető GSM hálózat, akkor az AEE dátum/idő beállítását kéri. Ezt a pénztárgép a "ÉRVÉNYTELEN 0000.00.00.00.00” hibaüzenettel jelzi.

A pontos dátumot és időt kétszer kell beírni a tévedés kizárása miatt. Az AEE-be történt utolsó bejegyzésnél korábbi dátum, vagy hiányos dátum/idő bevitel estén, a pénztárgép visszautasítja a műveletet. Amennyiben az aktuális dátumtól későbbi dátumot állít be, amikor nincs érvényes dátum/óra, azt az AEE nem tiltja meg! Figyeljen a dátum és idő beállításkor! Érvénytelen dátum/idő beállítás esetén, nem készíthető az előírásoknak megfelelő nyugta a pénztárgéppel! Az AEE a GSM hálózatról képes a dátum/idő helyes beállítására. Ekkor, a dátum/idő beállhat egy korábbi időpontra is. Hibás dátum/idő beállítással készített nyugták is eljutnak a NAV szerveréhez, ezért a hibás beállítással történt nyugtakészítés később vizsgálatot vonhat maga után.

1. Nyomja meg az óra szimbólummal ellátott billentyűt
2. Üsse be a helyes időt 4 karakterrel (Pl.: 12 óra 28 perc), majd nyomja meg a Készpénz/Enter gombot
3. Üsse be ismét az előzőleg beütött helyes időt 4 karakterrel (Pl.: 12 óra 28 perc), majd nyomja meg a Készpénz/Enter gombot
4. Üsse be a helyes dátumot 6 karakterrel (Pl.: 2013.05.26), majd nyomja meg a Készpénz/Enter gombot
5. Üsse be ismét az előzőleg beütött a helyes dátumot 6 karakterrel (Pl.: 2013.05.26), majd nyomja meg a Készpénz/Enter gombot
Elfogadásra kerül az idő-dátum állítás Ön által beütött értékei és a Sam4S NR-300 pénztárgép beáll üzemkész eladás módba. Amennyiben az AEE kap megfelelő órát és dátumot a beállítást figyelmen kívül hagyja.